1 грудня 2020 року, відповідно до плану заходів Кременчуцького льотного коледжу Харківського національного університету внутрішніх справ щодо участі у Всеукраїнській акції «16 днів проти гендерно зумовленого насильства», фахівцями відділення психологічного забезпечення відділу кадрового забезпечення було проведено добровільне анонімне онлайн анкетування курсантів та студентів коледжу стосовно знань про ВІЛ/СНІД і попередження про небезпеку інфікування. В анкетуванні взяли участь 138 курсантів і студентів.

Опрацьовані результати показали досить високий рівень поінформованості опитаних щодо теми ВІЛ/СНІД, адже, більшість відповідей (> 80 %) були правильними. Проте, частина респондентів не знає різниці між термінами ВІЛ і СНІД (17,4 % не вірних відповідей), як і про те, що вірус імунодефіциту може довгі роки жити в організмі людини, не викликаючи ніяких симптомів (10,9 %), і, що вакцини, яка може запобігти інфікуванню ВІЛ, у світі не існує (19,6 %). Найскладнішими виявилися питання, що стосувалися шляхів передачі ВІЛ: 17,4 % вважає, що на СНІД може захворіти тільки людина з певними девіаціями поведінки, 29 % думають, що можуть заразитися, якщо питимуть із однієї склянки з ВІЛ-інфікованим, 26,1 % не знають, що зараження можливе під час користування засобами для гоління, зубною щіткою, ножицями ВІЛ-інфікованої людини, а 44,9 % вважають, що можна заразитися від укусу комара.

З вірними (розширеними) відповідями на пропоновані питання анкети можна ознайомитись на сторінці відділення психологічного забезпечення за посиланням