У Кременчуцькому льотному коледжі ХНУВС у межах проведення Тижня української мови та літератури відбувся І етап ХІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Т. Г. Шевченка, мета якого – вшанування творчої спадщини Великого Кобзаря, виявлення творчо обдарованої молоді, виховання у неї поваги до мови та традицій свого народу, підвищення рівня мовної освіти. До конкурсу долучилися студенти та курсанти першого року навчання відділень загальноосвітньої та фахової підготовки.

Відкрила захід голова циклової комісії Оксана Савченко. Зі словами привітання до учасників І етапу конкурсу звернулися відповідальна з гендерних питань та академічної доброчесності, кандидатка економічних наук Марина Петченко, співробітники відділу організації наукової роботи та гендерних питань, кандидат технічних наук Вадим Орел і кандидатка економічних Ольга Глазунова. Вони побажали учасникам конкурсу успіху, подякували за активність у науково-дослідній діяльності. Курсант Максим Соловйов прочитав поезію Т. Г. Шевченка «Думка» з демонстрацією слайдів про творчу спадщину Кобзаря, які підготували інспекторка відділення загальноосвітньої підготовки Інесса Іваніщак і викладачка циклової комісії Віра Сіора.

Працюючи з конкурсними завданнями курсанти і студенти продемонстрували  глибокі знання з української літератури. Члени журі – викладачки циклової комісії філологічних дисциплін Наталія Коверсун і Світлана Чередник, перевіривши конкурсні роботи, відзначили високий рівень підготовки літературознавчих і мовознавчих компетентностей здобувачів освіти. Переможцями І етапу ХІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Т. Г. Шевченка стали: І місце – Кіра Погребняк, ІІ місце – Марина Шевченко, ІІІ місце – Анастасія Горпинченко.

На ІІ етапі конкурсу, що відбудеться у Полтаві, честь Кременчуцького льотного коледжу ХНУВС захищатиме здобувачка освіти Кіра Погребняк.

КЛК ХНУВС