У Кременчуцькому льотному коледжі Харківського національного університету внутрішніх справ розпочався дводенний тренінг на тему «Форум-театр як інструмент протидії булінгу». Захід відбувається у рамках проєкту «Мистецтво перемагати булінг: форум- театр для служб шкільних омбудсменів на протидію булінгу в навчальних закладах малих міст України». Проєкт здійснюється за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Тренерами заходу стали: Ірина Цеба – тренер проєкту, медіа психолог, сертифікований тренер з медіа грамотності та Олександр Чепур – координатор проєкту, тренер, фасилітатор, голова ПОМГО «Твій світ».

Завдання тренінгу: формування у курсанітв обізнаності з питань недопущення явищ булінгу та захисту прав дитини;  розкриття понять «булінг» (цькування), «конфлікт», обізнаність про наслідки булінгу та способи запобігання; формування у курсантів навичок ефективної взаємодії, ненасильницьких методів розв’язання конфліктів, а також набуття курсантами знань, вмінь та навичок для успішного створення та реалізації проєктів соціальної дії.

Перший день пройшов під назвою «Запобігання та протидія проявам булінгу: діяльність закладів освіти», де учасники знайомилися, розподілилися на групи, виконували практичні завдання. Захід проходив переважно в ігровій формі продуктивно й цікаво.

КЛК ХНУВС