У Кременчуцькому льотному коледжі Харківського національного університету внутрішніх справ відбулося чергове засідання наукового гуртка «Англійська мова ІСАО – важлива складова безпеки польотів» на цикловій комісії філологічних дисциплін під керівництвом викладача іноземної мови Людмили Чижової. Вона відкрила засідання, підкресливши доцільність та перспективність наукової діяльності здобувачів вищої освіти, яка сприяє їх всебічному розвитку та надає знання, які стануть в нагоді у майбутній практичній діяльності за спеціальністю.

На засіданні обговорювалися питання написання та оформлення наукових робіт, пропозиції та актуальність обраних тем, технічні вимоги. Розібрали, як оформлюються посилання в тексті статті та список використаної літератури.

Науковий гурток є також платформою для вдосконалення ораторського мистецтва й розвитку ерудиції. Під керівництвом викладача здобувачі вищої освіти вчаться вільно висловлювати свої думки публічно та орієнтуватися у проблемних питаннях галузі авіації, більш детально вивчати основи навчальних дисциплін «Іноземна мова (за професійним спрямуванням)» та «Професійна англійська мова», пропонувати свої шляхи вирішення актуальних проблем та аналізувати сучасний стан авіації.

З метою забезпечення ефективної системи запобігання та виявлення академічного плагіату у наукових працях здобувачів вищої освіти члени наукового гуртка повторно ознайомилися  з нормативно-правовими документами:  «Положення про академічну доброчесність КЛК ХНУВС»,  «Положення про виявлення та запобігання плагіату у наукових роботах КЛК ХНУВС» та були поінформовані про безкоштовні програми перевірки тексту на плагіат.