Науковий співробітник наукового відділу Кременчуцького льотного коледжу Харківського національного університету внутрішніх справ кандидат фізико-математичних наук Олександр Базик пройшов онлайн-курс на тему «Протидія та попередження булінгу (цькуванню) в закладах освіти». Курс ініційований Міністерством освіти і науки України за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та українського громадського проєкту масових відкритих онлайн-курсів Prometheus у межах створення національної системи протидії та попередження булінгу (цькування) в закладах освіти.

Основними спікерами курсу виступили: Микола Кулеба – Уповноважений Президента України з прав дитини; Анастасія Дьякова – національний експерт із захисту дітей від насильства Офісу Уповноваженого Президента України з прав дитини; Дмитро Щебетюк – засновник ініціативи «Доступно. UA».

Під час курсу було здобуто загальні та фахові компетентності для подальшої роботи зі студентами та курсантами, а саме: здатність співпрацювати з іншими людьми; вміння конструктивно керувати емоціями; оцінювати ризики; приймати рішення; розв’язувати проблеми; знання і розуміння сучасних тенденцій розвитку освіти; критичне та системне мислення; здатність логічно обґрунтовувати позицію; ініціативність; інформаційно-комунікаційна; емоційно-етична компетентність, що будуть реалізовані в науково-дослідній роботі.

КЛК ХНУВС