Начальниця наукового відділу Кременчуцького льотного коледжу Харківського національного університету внутрішніх справ кандидатка економічних наук Марина Петченко взяла участь онлайн у семінарі-практикумі «STOP насилля», присвяченому міжнародному дню боротьби за ліквідацію насильства по відношенню до жінок. Захід організований Українським Національним комітетом Міжнародної торгової палати (ICC), Київським інститутом бізнесу та технологій, АО «Національна колегія адвокатів» УАРМБО.
На семінарі були висвітлені наступні питання: «Природа насильства: як формується негативний цикл і чому з нього складно вийти», «Як розпізнати насильство у відносинах і мінімізувати ризики», «Що робити, якщо вже відбувається насильство», «Підтримка, а не осуд, розуміння складних почуттів і сумнівів», «Розбір міфів, які існують навколо насильства», «Способи діагностики контролю та насильства у відносинах», «Техніки, які допоможуть наблизитися до розуміння своїх почуттів», «Куди можна звернутися за допомогою».
Марина Петченко пройшла підвищення кваліфікації за темою «Ліквідація насильства по відношенню до жінок» і отримала сертифікат.
Набуті знання та навички будуть реалізовані у заходах із гендерних питань, що заплановані науковим відділом у 2021 році.

КЛК ХНУВС