Під керівництвом викладачки циклової комісії філологічних дисциплін Кременчуцького льотного коледжу ХНУВС Людмили Чижової відбувся онлайн-семінар для членів наукового гуртка «Англійська мова ІСАО – важлива складова безпеки польотів». Семінар на тему «Міжнародні організації цивільної авіації ІСАО, ІАТА, IFALPA, FAA, EUROCONTROL» був присвячений Міжнародному дню цивільної авіації.

Здобувачі вищої освіти підготували доповіді-презентації англійською мовою та представили презентації про функції FAA та IATA асоціації повітряного транспорту.

Людмила Чижова звернула увагу членів гуртка на документи та положення Ради Європи, які пропонують стандарти щодо рівня володіння англійською мовою відповідно до міжнародних вимог для виконання професійної діяльності у ситуаціях іншомовного спілкування.

Наприкінці семінару було підсумовано, що учасники діалогу «пілот – диспетчер» повинні володіти не тільки англійською авіаційною мовою певного професійного рівня відповідно вимогам документів ІКАО, але і вміти спілкуватися англійською мовою спонтанно і вільно, точно формулювати свої думки у ситуаціях професійного та повсякденного спілкування. Адже від ведення повітряного діалогу англійською мовою залежить безпека польотів у світі, а разом із цим – життя пасажирів, які довіряють своє життя компетентним пілотам.

Семінар було проведено з використанням платформи Zoom.

КЛК ХНУВС