Засідання наукового гуртка студентів і курсантів «Мовні засоби опису наукової інформації – важлива складова професійної підготовки» провела його науковий керівник Оксана Савченко. Під час засідання обговорили питання про участь курсанта Євгена Курінного з доповіддю на тему «Постать Володимира Винниченка та його мемуарно-публіцистична праця «Відродження нації» в середовищі політичної еліти перших десятиліть ХХ століття» у Всеукраїнській конференції «Українство: динаміка сенсів і вимірів національного буття» та у Міжнародній конференції «Шлях успіху і перспективи розвитку» (до 26-ї річниці заснування ХНУВС), а також курсанта Антона Новікова з доповіддю на тему «Шедевр як “головна робота” митця (автопортрет Тараса Шевченка в молодості)».

Обговорили участь у вебінарі на тему «Взаємодія з ромськими меншинами: побудова партнерських відносин та проведення операцій» від регіонального представництва КМЄС у Харкові та відділу міжнародного співробітництва ХНУВС курсантів коледжу. У вебінарах, які проводяться на платформі «Всеосвіта», взяли участь курсанти Марк Котелевич «Розвиток уваги на різних вікових етапах. Порушення уваги», Владислав Тарасенко «Творчий підхід до навчання. Лепбук як засіб ефективного всебічного розвитку здобувачів освіти» та Віктор Компанієць «Агресія у дітей та підлітків. Причини виникнення та алгоритми подолання».

Також курсанти Владислав Тарасенко, Антон Новіков, Ярослав Косогоров та Павло Гнатишко брали участь у науковому семінарі на тему «Перші кроки в науці.

І не забули про участь у ХХ Всеукраїнському радіодиктанті національної єдності курсантів Кирила Артеменка, Віктора Компанійця,Євгена Курінного, Марка Котелевича.

Засідання пройшло в атмосфері жвавих дискусійних обговорень. Керівником наукового гуртка було зроблено акцент щодо активності інших учасників, висловлені побажання долучатися до наукової діяльності, підвищуючи свій професійний рівень та працюючи над вдосконаленням своїх знань, вмінь і навичок у науковій діяльності.

КЛК ХНУВС