У Кременчуцькому льотному коледжі ХНУВС був проведений тематичний захід «Шляхами мандрівника, філософа, байкаря, поета Григорія Савича Сковороди». Творчість Григорія Сковороди – дорогоцінне надбання прогресивної вітчизняної культури. Іван Франко зокрема писав: «Григорій Сковорода – поява вельми замітна в історії розвою українського народу, мабуть, чи не найзамітніша з усіх духовних діячів наших ХVІІІ віку».

Голова циклової комісії філологічних дисциплін Оксана Савченко презентувала студентам екскурс у життєвий і творчий шлях Григорія Сковороди. Викладачка зробила акцент, зокрема на літературній спадщині, яка досить розмаїта і багатогранна. Це – філософські, педагогічні трактати і діалоги, притчі, байки, оригінальні і перекладні поетичні твори, велика епістолярія тощо. Показово, що майже у кожному з цих творів щасливо поєднується Сковорода-філософ і Сковорода – художник слова. У своїй творчості Григорій Сковорода проголошував ідеї демократизму і гуманізму, виступав проти пануючої тиранії, висловлював волелюбні помисли і сподівання простого народу, утверджував віру у світле майбутнє вітчизни.

Декламація поезій студентами зі збірок «Сад божественних пісень» і «Байки Харківські» – це яскраве  підтвердження слова Сковороди, яке звучить, не втрачає своєї життєвості, свого пізнавального і естетичного значення і в наш час. На виставці були представлені літературно-критичні та художні видання, з якими ознайомилися студенти.

Тож долучаймося до слова, творчої спадщини, філософії, постулатів життя Григорія Савича Сковороди – одного з найвидатніших діячів вітчизняної демократичної культури минулого!