Протягом Тижня української мови та літератури у Кременчуцькому коледжі ХНУВС була організована та проведена виставка стіннівок, присвячених Дню української писемності та мови. У виставці взяли участь студенти та курсанти І-ІІ курсів. Їхні роботи відзначалися оригінальністю, креативністю, досконалістю та науковістю зазначеної тематики. Слід наголосити, що більшість стіннівок містила інформацію про День української писемності та мови, цікаві факти про українську мову, поезії та висловлювання відомих митців, мовознавців та письменників про рідну мову. Дякуємо курсантам і студентам за активну участь у заході!

У жовтні — листопаді в Україні відбулася прем'єра повнометражного художнього фільму “Захар Беркут” за мотивами однойменної повісті І.Франка, яка викладається в закладах загальної середньої освіти за програмою з української літератури. На пропозицію Департаменту освіти і науки Полтавської обласної державної адміністрації було запропоновано педагогічним працівникам, студентам і курсантам, їхнім батькам переглянути в позааудиторний час зазначену стрічку. Курсанти і студенти КЛК ХНУВС долучилися до цієї акції, переглянувши фільм у кінотеатрах міста. Всі вони були вражені неймовірними постановками трюків, захоплюючим сюжетом, майстерністю акторів та пишалися тим, що це робота українського режисера Ахтема Сеітоблаєва.

Отже, Тиждень української мови та літератури завершено. Дякуємо усім тим, хто долучився до його організації, підготовки та проведення! Бажаємо переможцям та учасникам творчої наснаги, успіхів в опануванні знань з української мови та літератури!