30 травня 2024 року представники Кременчуцького льотного коледжу Харківського національного університету внутрішніх справ – заступник директора з навчально-методичної та виховної роботи, канд. пед. наук, доцент Олександр Губачов, голова циклової комісії «Технічного обслуговування авіаційної техніки», канд. хім. наук, доцент Тетяна Козловська, старший викладач Харківського національного університету внутрішніх справ Віктор Панченко – провели профорієнтаційну роботу в освітніх закладах міста Кам’янське Дніпропетровської області:

  • Ліцей № 11;
  • Ліцей № 13;
  • Ліцей № 22;
  • Ліцей № 23.

Олександр Губачов розповів про напрями підготовки, спеціальності, за якими випускники можуть вступати до Кременчуцького льотного коледжу Харківського національного університету внутрішніх справ, задля розширення уяви про різноманітні професії та їх особливості. Окремо Олександр Губачов зазначив, що на теперішній час це є особливо важливим, оскільки дає змогу зробити вирішальний вибір для подальшого життя. Також випускникам розповіли про те, що Кременчуцький льотний коледж на сьогодні є єдиним навчальним закладом передфахової вищої освіти в Україні, де готують механіків, електриків для обслуговування та експлуатації вертольотів.

Віктор Панченко ретельно висвітив інформацію про можливості навчання на військовій кафедрі за власним вибором, а також розповів про наявність у коледжі гуртожитків, спортивного комплексу, побутові питання проживання та харчування здобувачів освіти.

Тетяна Козловська зупинилась на питаннях технічного обслуговування та ремонту повітряних суден і авіадвигунів, перспективності навчання за освітньо-професійною програмою «Технології робіт та технологічне обладнання аеропортів», де вивчаються також види і характеристики пально-мастильних матеріалів, без яких неможливі обслуговування та експлуатація не тільки повітряних суден, а й будь-якого наземного транспорту.

Представники Кременчуцького льотного коледжу Харківського національного університету внутрішніх справ розповіли про особливості цьогорічного вступу, умови навчання, культурні  і наукові заходи, в яких беруть участь і перемагають теперішні здобувачі освіти.

Наприкінці зустрічі майбутні випускники та викладачі освітніх закладів задали багато питань, на які були надані кваліфіковані розгорнуті відповіді.

Приємною несподіванкою стали оплески представникам коледжу наприкінці кожної зустрічі.