17 травня 2024 року представники Кременчуцького льотного коледжу Харківського національного університету внутрішніх справ – заступник директора з навчально-методичної та виховної роботи, канд. пед. наук, доцент Олександр Губачов, завідувач відділення загальноосвітньої підготовки Юлія Кошева та голова циклової комісії «Технічного обслуговування авіаційної техніки», канд. хім. наук, доцент Тетяна Козловська – провели профорієнтаційну роботу в освітніх закладах Онуфрієвської селищної ради Кіровоградської області:

  • Онуфріївський ліцей;
  • Деріївський ліцей;
  • Куцеволівський ліцей;
  • Млинківський ліцей;
  • Павлиський ліцей імені В. О. Сухомлинського;
  • Успенський ліцей.

Під час зустрічей, які продовжувались і під час повітряних тривог у укриттях, Олександр Губачов розповів про напрями підготовки і спеціальності технічного та соціогуманітарного спрямування, за якими випускники можуть вступати до Кременчуцького льотного коледжу Харківського національного університету внутрішніх справ, що допоможе випускникам з вибором професії, вирішальної у подальшому житті. Окремо було зазначено, що Кременчуцький льотний коледж на сьогодні є єдиним навчальним закладом в Україні, де готують фахівців з обслуговування та експлуатації гелікоптерів.

Юлія Кошева ретельно висвітила інформацію про особливості підготовки здобувачів освіти за спеціальністю «Логістика»                                    (073 Менеджмент), перспективи відкриття підготовки фахівців за спеціальністю «Психологія кризових ситуацій».

Тетяна Козловська зупинилась на питаннях технічного обслуговування та ремонту повітряних суден і авіадвигунів, перспективності навчання за освітньо-професійною програмою «Технології робіт та технологічне обладнання аеропортів», де вивчаються також види і характеристики пально-мастильних матеріалів, без яких неможливі обслуговування та експлуатація не тільки повітряних суден, а й будь-якого наземного транспорту.

Представники Кременчуцького льотного коледжу Харківського національного університету внутрішніх справ розповіли про особливості цьогорічного вступу, умови навчання, побуту, культурні  і наукові заходи, в яких беруть участь і перемагають теперішні здобувачі освіти.

Наприкінці зустрічі майбутні випускники задали багато питань, на які були надані кваліфіковані розгорнуті відповіді.