30 квітня 2024 року викладачкою циклової комісії соціально-гуманітарних, філологічних дисциплін та фізичної підготовки Вірою Сіорою було проведено олімпіаду з навчальної дисципліни «Українська мова» в онлайн форматі. В олімпіаді взяли участь здобувачі освіти другого року навчання всіх спеціальностей відділення загальноосвітньої підготовки. 

Захід розпочався зі вступного слова викладачки української мови і літератури, організаторки олімпіади Віри Сіори, яка зазначила мету та завдання проведення олімпіади, взявши за епіграф цитату видатного українського письменника Максима Рильського: «Я так люблю, я так люблю тебе, моя співуча українська мово!».  Здобувачам освіти було запропоновано згадати поезію про мову, а цікаві факти про українську мову привернули увагу учасників заходу.

З вітальним словом до учасників олімпіади звернулася голова циклової комісії економіки, соціально-гуманітарних та фундаментальних дисциплін Олександра Полторацька, побажавши здобувачам успіхів та подякувавши за активну участь.

Після ознайомлення з умовами проведення олімпіади, здобувачі   приступили до виконання завдань на вживання апострофа, м’якого знака, правопису складних слів, завдань з фразеології, морфології, синтаксису. За результатами проведення олімпіади було визначено переможців:

І місце – здобувачка освіти навчальної групи ТМдбср-22-1 Савченко Валерія Романівна;
ІІ місце – здобувачка освіти навчальної групи ООТдбср-22-1  Грабова Анна Олександрівна;
ІІІ місце – здобувачка освіти навчальної групи ТПМдбср-22-1 Кривонос Валерія Олегівна.

Висловлюємо слова вдячності учасникам олімпіади з української мови та вітаємо переможців! Усім бажаємо витримки, наснаги та подальших звершень! Бережімо рідну мову, плекаймо її красу, пильнуймо її чистоту, цінуймо її багатство!