19 березня 2024 року викладач-методист циклової комісії економіки, соціально-гуманітарних та фундаментальних дисциплін навчального відділу Мариною Кірюхіною та краєзнавцем, громадським діячем ,головою громадської організації  «Кременчуцький музей історії авіації і космонавтики» Анатолієм Бишенко,  для здобувачів освіти 4-ого та 3-ого курсів, спеціальності  272 Авіаційний транспорт ОПП «Аеронавігація» було проведено бінарне заняття з навчальної дисципліни «Історія авіації».

Під час заняття здобувачі освіти отримали важливі дані про Кременчуцький аероклуб 1938—1941 р.р., бойові дії української авіації при обороні Кременчука у 1941 році та його звільненні у 1943-му. Цікаву інформацію про українських льотчиків, чия історія життя та їх подвигів мало відомі. Анатолій Бишенко розповів цікаві факти та авіаційну історію міста Кременчук.

Щодо музею, його  було створено з метою наукового дослідження авіаційної історії міста Кременчука та району,  увічнення пам'яті  видатних вчених, конструкторів, організаторів та спеціалістів у галузі ракетобудування, повітроплавання, авіації та космонавтики, а також глибоке вивчення та популяризації творчої спадщини учених і спеціалістів у галузі аерокосмічної науки і техніки як складової частини науково-технічного прогресу і світової культури. 

Музей здійснює науково-дослідну роботу шляхом глибокого вивчення  архівних фондів, літературних джерел, організації наукових відряджень, проведення експедицій, встановлення зв'язків з діячами науки і культури, ветеранськими організаціями та військовими частинами авіаційної та ракетно-космічної галузі. 

Бінарне заняття про значення вивчення історії авіації для міста Кременчук було успішним. Учасники отримали глибше розуміння впливу авіаційної історії на розвиток міста та виявили зацікавленість у подальшому дослідженні цієї теми.