Державна наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти» спільно з Громадською організацією «Інноваційні обрії України» у 2024 році вже вшосте проводить Всеукраїнський конкурс есе учнівської та студентської молоді «Мій Шевченко». Метою Конкурсу є популяризація творчої спадщини Т. Г. Шевченка, актуалізація пам’яті про Кобзаря та його ролі у закладанні духовних основ української нації, утвердження морально-етичних заповідей митця як важливого чинника консолідації суспільства, національно-патріотичне виховання здобувачів середньої, професійної та вищої освіти, збереження і розвиток інтелектуального потенціалу України, підтримка і стимулювання талановитої молоді і творчої праці педагогів.

Під керівництвом викладачки філологічних дисциплін Сіори Віри Валеріївни здобувачі освіти Савченко Валерія Романівна (курсантка навчальної групи ТМдбср-22-1) та Грабова Анна Олександрівна (студентка навчальної групи ООТдбср-22-1) гідно представили Кременчуцький льотний коледж Харківського національного університету внутрішніх справ, маючи унікальну можливість опанувати словом Кобзаря та висловити власне бачення його традицій, культури, а також національно-патріотичного налаштування.

У 2024 році до Конкурсу долучилось 2685 осіб з усієї України. З 138 осіб від закладів вищої освіти члени журі Конкурсу високо оцінили роботу конкурсантки від коледжу. За перемогу в VІ Всеукраїнському конкурсі есе учнівської та студентської молоді «Мій Шевченко» в номінації «Шевченко у віках» Савченко Валерія Романівна отримала грамоту, а викладачка Сіора Віра Валеріївна – подяку за підготовку переможця. Вітаємо переможницю та пишаємося творчою молоддю нашого закладу!

Всеукраїнський конкурс есе учнівської та студентської молоді – це привід ще раз зупинитись і осмислити духовні засади розвитку нашої нації, відродити ту внутрішню силу, яка дозволить українцям вистояти й перемогти!