12 грудня 2023 року відділом організації наукової роботи та гендерних питань КЛК ХНУВС організовано та проведено науковий семінар за темою «Наукова та навчально-методична література: аспекти гендерної інтерпретації» для здобувачів освіти.

З вітальним словом до здобувачів вищої освіти звернувся Сергій Владов, кандидат технічних наук, начальник відділу організації наукової роботи та гендерних питань КЛК ХНУВС. Він привітав учасників круглого столу з відкриттям та наголосили на тому, що актуальність теми «Наукова та навчально-методична література: аспекти гендерної інтерпретації» визначається сучасними викликами і потребами суспільства.

В Науковому семінарі взяли участь здобувачі освіти навчальної групи ООТдбср-22-1 спеціальності 073 «Менеджмент», освітньо-професійна програма «Організація обслуговування населення»

Спікерами Мотиваційного тренінгу виступили:

  1. Юлія Рудь, к.е.н., старша наукова співробітниця відділу організації наукової роботи та гендерних питань КЛК ХНУВС. Вона розповіла про актуальність гендерної інтерпретації наукової та навчально-методичної літератури та надала історичний огляд даної теми.
  2. Марина Кірюхіна, к.п.н., викладачка циклової комісії економіки, соціально-гуманітарних та фундаментальних дисциплін, доповіла про важливість гендерних досліджень у галузі науки та освіти, які полягають в розумінні складності та впливу гендерних факторів на формування знань та сприйняття особистості.
  3. Юлія Кошева, завідувач відділення загальноосвітньої підготовки, викладачка циклової комісії економіки, соціально-гуманітарних та фундаментальних дисциплін надала ґрунтовний аналіз методів застосування гендерної інтерпретації (контент-аналіз, дослідження соціального впливу, компаративний аналіз).

Наприкінці всі учасники наукового семінару прийшли до висновку про важливість включення гендерної інтерпретації у весь освітній процес, починаючи з підготовки навчальної літератури до проведення досліджень.