14 грудня 2023 року відділом організації наукової роботи та гендерних питань КЛК ХНУВС організовано та проведено науковий семінар за темою «Патентно-інформаційний пошук як перша ступінь на шляху успішної НДР» для здобувачів освіти.

З вітальним словом до здобувачів вищої освіти звернулись Сергій Владов, кандидат технічних наук, начальник відділу організації наукової роботи та гендерних питань КЛК ХНУВС. Він привітав учасників наукового семінару з відкриттям та наголосили на тому, що патентні пошуки, також відомі як патентні дослідження або патентно-інформаційний пошук, представляють сучасний інструмент для аналізу можливостей отримання патенту на об'єкт інтелектуальної власності. Ці пошуки дозволяють вивчити ступінь патентоспроможності конкретного винаходу та розглянути розвиток науково-технічних досягнень в різних сферах техніки.

Спікером наукового семінару виступив Вадим Орел, кандидат технічних наук, завідувач відділення фахової підготовки навчального відділу. Вадим Орел доповів учасникам семінару процес здійснення інформаційного патентного пошуку та алгоритм роботи патентними базами даних (національними – Україна, США, Канада, та міжнародними – Європейського Союзу та інші).

В науковому семінарі взяли участь близько 15 здобувачів освіти (Владислав Бабич, Олександр Овчаренко, Кирило Шерпаєв, Богдан Даниленко, Карина Семенова, Коротя Роман, Данило Пучко, Віктор Компанієць, Михайло Білаш), а також старший викладач циклової комісії авіаційного і радіоелектронного обладнання, кандидат технічних наук Євген Волканін.

Наприкінці наукового семінару учасники мали низку питань до спікера щодо ситуацій, пов’язаних із здійсненням інформаційного патентного пошуку. Загалом, тема наукового семінару «Патентно-інформаційний пошук як перша ступінь на шляху успішної НДР» визвала жваву дискусію серед учасників семінару.