До Всесвітнього дня української хустки в період з 4 по 8 грудня 2023 року викладачка циклової комісії економіки, соціально-гуманітарних та фундаментальних дисциплін Віра Сіора провела Фотоквест зі здобувачками освіти другого року навчання.

Якщо вишиванка це наш генетичний код, то хустка – оберіг та символ життя. Українська хустка об’єднує жіночі покоління та передається як родинна цінність від матері до доньки. Тому дівчатам коледжу трапилась нагода продемонструвати українську чарівність, одягнувши хустку. Здобувачкам освіти навчальних груп за дистанційною формою навчання було запропоновано кожного дня, починаючи з понеділка, виконувати завдання, фотографувати та надсилати на електронну скриньку викладача:
          понеділок – сфотографувати усі хустки, що є вдома;
          вівторок – відтворити один із способів пов’язування української хустки;
          середа – виписати якомога більше синонімів до слова «хустка»;
          четвер – намалювати ескіз ексклюзивної хустки, дизайнером якої є сама;
          п’ятниця – із підручних засобів викласти один із синонімів, який  найбільше запам’ятався.  

Одразу зацікавившись, здобувачки активно та відповідально почали виконувати завдання, використовуючи свої мовні знання та творчі здібності. Дівчата з легкістю справились із запропонованими завданнями.

За отриманими результатами було визначено переможців, які творчо та  креативно пройшли всі етапи Фотоквесту:

І місце посіла здобувачка освіти навчальної групи ТМдбср-22-1 Савченко Валерія Романівна;
ІІ місце розділили здобувачки освіти навчальної групи ООТдбср-22-1 Даценко Аріна Анатоліївна та Духно Аліна Сергіївна;
ІІІ  місце – здобувачка освіти навчальної групи ТПМдбср-22-1 Кривонос Валерія Олегівна.

За  активну участь у фотоквесті до Всесвітнього дня української хустки учасниці нагороджені дипломами. Висловлюємо слова вдячності учасницям Фотоквесту, які в цей нелегкий для всієї України час розуміють, що потрібно підтримувати та поширювати такі свята, адже вони про збереження українських звичаїв та традицій.