27.10.2023 року в аудиторії 518 навчального корпусу було проведено практичне заняття з навчальної дисципліни «Фізика» із використанням квест-технологій для здобувачів вищої освіти навчальної групи ТМдмс–23–1б освітньо-професійної програми «Технічне обслуговування та ремонт повітряних суден і авіадвигунів» першого бакалаврського рівня вищої освіти галузі знань 27 «Транспорт» спеціальності 272 «Авіаційний транспорт». Тема практичного заняття «Електромагнітна індукція», яка входить до розділу фізики «Електрика і магнетизм».

На початку заняття була проведена актуалізація опорних знань та навичок здобувачів освіти, розглянуті питання: що таке магнітне поле і магнітна індукція, сила Ампера, візуалізація магнітного поля з допомогою силових ліній. Здобувачі освіти активно відповідали і долучалися до обговорення.

Надалі викладачем були запропоновані до уваги здобувачів наступні питання: досліди Фарадея; потік магнітної індукції; закон електромагнітної індукції; приклади розв’язування задач. Під час розгляду зазначених питань використовувалась мультимедійна дошка, на якій була показана презентація, а також була проведена демонстрація дослідів Фарадея з допомогою лабораторного обладнання.

Після цього викладач спрямував увагу здобувачів на приклад розв’язання практичних задач на тему електромагнітної індукції. Здобувачі освіти отримали індивідуальні задачі для самостійного розв’язання. Завершуючи практичне заняття дійшли висновку, що здобувачі освіти разом із викладачем успішно вирішили поставлені завдання, отримавши нові теоретичні знання та набуті практичні навички.