Відповідно до Плану щодо проведення науково-практичних конференцій, семінарів, круглих столів та інших заходів наукового спрямування на базі Кременчуцького льотного коледжу Харківського національного університету внутрішніх справ у 2023/2024 н. р., схваленого на засіданні Педагогічної ради КЛК ХНУВС 28 серпня 2023 року (протокол № 1) відділом організації наукової роботи та гендерних питань КЛК ХНУВС 23 жовтня 2023 року організовано і проведено науковий семінар за темою «Культура академічної доброчесності в закладах вищої освіти» для учасників освітнього процесу (надалі – Науковий семінар).
В Науковому семінарі взяли участь здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти КЛК ХНУВС першого курсу навчання спеціальності 272 "Авіаційний транспорт", а саме: Дмитро Аврамчук (Пдср-23-1б), Глеб Бедокуров (Пдср-23-1б), Віктор Гриценко (Пдср-23-1б), Іван Данилов (Пдср-23-1б), Владислав Ліпов (Пдср-23-1б), Сергій Лонський (Пдср-23-1б), Станіслав Мироненко (Пдср-23-1б), Руслана Пономаренко (БПЛАдмс-23-1б) тощо, а також викладач циклової комісії аеронавігації, спеціаліст вищої категорії Юрій Олійник.
Спікерами Наукового семінару виступили:
1. Сергій Владов, начальник відділу організації наукової роботи та гендерних питань КЛК ХНУВС, кандидат технічних наук, який розповів про  нормативно-правове забезпечення академічної доброчесності в КЛК ХНУВС. Було звернуто увагу здобувачів освіти КЛК ХНУВС на Положення про дотримання академічної доброчесності у Кременчуцькому льотному коледжі Харківського національного університету, на його понятійно-категоріальний апарат.
2. Юлія Рудь, старша наукова співробітниця відділу організації наукової роботи та гендерних питань КЛК ХНУВС, кандидатка економічних наук, яка ознайомила учасників з основними питаннями дотримання фундаментальних цінностей в освіті і науці, зокрема, чесності, довіри, поваги, справедливості, відповідальності та хоробрості. Також Юлія Рудь обговорила зі здобувачами освіти принципи і норми академічної доброчесності й професійної етики в коледжі та зазначила випадки порушень академічної доброчесності (академічний плагіат, самоплагіат, фабрикація, фальсифікація, списування, хабарництво, необ'єктивне оцінювання, обмін) та методи боротьби з ними..
Учасники семінару-тренінгу подякували за змістовний захід і висловили впевненість у використанні отриманих знань у нинішній і подальшій діяльності.