Професором навчального відділу, викладачем-методистом циклової комісії Аеронавігації  Володимиром ТЯГНІЙ спільно з Начальником тренажерного центру КЛК ХНУВС, досвідченим пілотом-інструктором, ГІНОСЯНОМ Дмитром Арестакесовичем для здобувачів освітньої програми «Аеронавігація», навчальної групи Пдср-22-1б було проведено бінарне заняття з навчальної дисципліни «Принципи польоту (Аерогідрогазодинаміка)».

В ході заняття Дмитро ГІНОСЯН розкрив фізичну сутність імпульсної, лопатної і вихрової теорій для розрахунку підйомної сили несучих поверхонь, звернув увагу на особливості використання теорій для розрахунку індуктивних швидкостей, підйомної сили несучих поверхонь.

Розкрив особливості визначення кінематичних параметрів повітряного потоку на основних режимах польоту ЛА.

Крім цього він звернув увагу на особливості визначення індуктивних швидкостей і тяги НГ згідно вихрової теорії, розробником якої є видатний вчений Микола Єгорович ЖУКОВСЬКИЙ. Розкрив фізичну сутність критичних режимів обтікання лопатей НГ що можуть виникнути в польоті вертольоту, а саме при перевищенні максимально допустимої швидкості польоту та перенавантаження несучого гвинта і довів заходи щодо їх запобігання.

Дмитро ГІНОСЯН звернув увагу на важливість вивчення аеродинаміки, як самої основної дисципліни теорії польоту ЛА, особливо для майбутніх пілотів.