Відповідно до Плану щодо проведення науково-практичних конференцій, семінарів, круглих столів та інших заходів наукового спрямування на базі Кременчуцького льотного коледжу Харківського національного університету внутрішніх справ у 2023/2024 н. р., схваленого на засіданні Педагогічної ради КЛК ХНУВС 28 серпня 2023 року (протокол № 1) відділом організації наукової роботи та гендерних питань КЛК ХНУВС 28 вересня 2023 року організовано Мотиваційний тренінг спільно з представниками інших ЗВО України, щодо активізації наукової діяльності серед здобувачів вищої освіти коледжу (надалі – Мотиваційний тренінг).

З вітальним словом до здобувачів освіти звернулись т.в.о. заступника директора КЛК ХНУВС з навчально-методичної та виховної роботи, кандидат педагогічних наук, доцент Олександр Губачов і начальник відділу організації наукової роботи та гендерних питань КЛК ХНУВС, кандидат технічних наук Сергій Владов. Вони зазначили, що наука є невід’ємною частиною існування світу та наголосили на тому, що займатись наукою є актуальним в будь-який час.

В Мотиваційному тренінгу взяли участь близько 40 здобувачів освіти КЛК ХНУВС та два викладачі циклової комісії економіки, соціально-гуманітарних та фундаментальних дисциплін КЛК ХНУВС (кандидатка економічних наук Олена Пушкар, Юлія Кошева).

Спікерами Мотиваційного тренінгу виступили:
1. Олег Аврунін, доктор технічних наук, професор, Лауреат державної премії в галузі освіти, завідувач кафедри біомедичної інженерії Харківського національного університету радіоелектроніки;
2. Олена Євдокімова, доктор психологічних наук, професор, завідувач кафедри соціології та психології Харківського національного університету внутрішніх справ;
3. Симон Сербенюк, науковий співробітник відділення організації наукової роботи відділу організації наукової діяльності та захисту інтелектуальної власності, заступник голови Наукового товариства студентів, курсантів, слухачів, аспірантів, ад’юнктів, докторантів і молодих вчених Харківського національного університету внутрішніх справ.
4. Юлія Рудь, кандидат економічних наук, старший науковий співробітник відділу організації наукової роботи та гендерних питань КЛК ХНУВС.

Олег Аврунін розповів про досягнення здобувачів освіти в міжнародних проєктах за програмами Ukraine Digital, DAAD, Erasmus+ тощо, а також представив основні наукові розробки кафедри біомедичної інженерії Харківського національного університету радіоелектроніки за участі здобувачів освіти.

Олена Євдокімова розповіла про важливість психологічної складової в формуванні мотивації навчально-пізнавальної діяльності серед здобувачів освіти. Спікерка розкрила сутність феномену «суб’єктивне благополуччя», зазначила його важливість для самореалізації особистості.

Симон Сербенюк надав інформацію щодо наукових заходів, що відбудуться в Харківському національному університеті внутрішніх справ та запросив до участі здобувачів освіти КЛК ХНУВС.

Юлія Рудь зазначила, що формування наукової професійної мотивації студента є ключовою умовою розвитку його особистості та успішного досягнення результатів у майбутній фаховій діяльності. Сучасна теорія безперервної освіти підкреслює актуальність розвитку наукової та професійної мотивації особистості студента.