Професором навчального відділу, викладачем-методистом циклової комісії Аеронавігації  Володимиром ТЯГНІЙ спільно з пілотом-інструктором, заступником начальника відділу сертифікації та контролю за безпекою польотів Миколою ТУРЧИНОМ  для здобувачів освітньої програми «Технічне обслуговування повітряних суден і двигунів» навчальних груп ТМдбср-21-1,2 було проведено бінарне заняття з навчальної дисципліни «Основи аеродинаміки».

В ході заняття Микола ТУРЧИН розкрив фізичну сутність імпульсної, лопастної і  вихрової теорій, розкрив особливості використання теорій для розрахунку індуктивних швидкостей НГ, підйомної сили окремої лопаті і тяги НГ в цілому.

Розкрив особливості визначення кінематичних параметрів і тяги НГ на основних режимах роботи НГ.

Крім цього він звернув увагу на особливості визначення індуктивних швидкостей і тяги НГ згідно вихрової теорії, розробником якої є видатний вчений Микола Єгорович ЖУКОВСЬКИЙ. Розкрив фізичну сутність критичних режимів обтікання лопатей НГ що можуть виникнути в польоті вертольоту, а саме при перевищенні максимально допустимої швидкості польоту та перенавантаження несучого гвинта і довів заходи щодо їх запобігання.