Із 2006 року у третій четвер травня в Україні вже традиційно відзначається прекрасне та заворожуюче свято – День вишиванки.

УКРАЇНА ЗАВЖДИ БУЛА, Є І БУДЕ БАГАТОЮ КРАЇНОЮ НА НАРОДНУ ТВОРЧІСТЬ З ПРАЦЬОВИТИМИ ТА ЩИРИМИ ЛЮДЬМИ, АЛЕ НАЙВАЖЛИВІШОЮ ХАРИЗМАТИЧНОЮ ОЗНАКОЮ УНІКАЛЬНОСТІ УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ Є ВИШИВАНКИ. НЕДАРМА Ж САМЕ ВИШИВАНКУ ВВАЖАЮТЬ БЕРЕГИНЕЮ ГЕНЕТИЧНОГО КОДУ УКРАЇНЦІВ. 

Коли саме історія української вишиванки бере свій початок, точно не знає ніхто. Її походження та розвиток відбувались поступово, вбираючи в себе різні елементи візерунків, декоративні орнаменти, які символізували сприйняття світу і віри українців. Українська вишиванка вже давно відіграє роль оберега від усього поганого та злого. Вважалося, що вишивка на грудях захищає душу людини від смутку, розпачу і смерті. Вишивка на плечах, особливо на чоловічому одязі, дає змогу краще удосконалити свої можливості і захищатися від ворогів. 

 

Запрошуємо у читальну залу бібліотеки КЛК ХНУВС, де представлена ілюстративно-книжкова виставка «Чарівна краса вишиванки», на якій зібрано книги, збірники, публікації, документальні, ілюстративні  матеріали  з даної тематики, а також авторські вишивки працівників бібліотеки.