31 березня 2023 року, в рамках плану роботи наукового гуртка «Фізика XXI століття»  викладачем першої категорії циклової  комісії природничих дисциплін Віталієм Москаликом, за участі представників наукового відділу КЛК ХНУВС було проведено круглий стіл з теми «Високотемпературна надпровідність та перспективи її застосування», дистанційно із застосуванням додатку Zoom.

Викладач у вступній промові акцентував увагу учасників семінару на важливості і актуальності даної тематики наукового  семінару. Дав короткий опис і характеристику виникнення та розвитку досліджень в галузі надпровідності.

В роботі круглого столу прийняти участь курсанти наступних груп ТЕдбср-21-1 Кирилова Анастасія, Рилов Ярослав, Зибін Георгій, Пдср-22-1б Матісько Олександр, ТМдбср-20-2 Чумак Володимир, Дон Данііл, Смоленко Андрій.

З доповідями виступили наступні курсанти Пдср-22-1б Матісько Олександр, ТМдбср-20-2 Чумак Володимир, Дон Данііл, Смоленко Андрій.

Прослухавши доповіді учасники заходу обговорили  заслухані доповіді, висловлювали свою точку зору та аргументували її. Загалом захід визнаний учасниками таким, що несе досить велику користь не тільки в більш глибокому пізнанні фізичних законів світу, а й перспективах розвитку науки.