В олімпіаді взяли участь здобувачі освіти першого року навчання усіх спеціальностей відділення загальноосвітньої підготовки. 

Захід розпочався зі вступного слова викладачки української мови і літератури та зарубіжної літератури, організаторки олімпіади Віри Сіори, яка зазначила мету та завдання проведення олімпіади. Епіграфом заходу стала цитата німецького літературного діяча Йоганна Вольфганга фон Гете: «Література вимагає не тільки талановитого письменника, а й талановитого читача». Після ознайомлення з умовами проведення олімпіади, курсанти приступили до виконання завдань. Учасники змагань мали змогу перевірити свій рівень начитаності, грамотності, культури спілкування та знань теорії літератури. За результатами проведення олімпіади було визначено переможців:

І місце – курсант навчальної групи ТМдбср-22-1 Ткачов Кирило Дмитрович;

ІІ місце розділили курсант навчальної групи ТМдбср-22-1 Варваринець Владислав Михайлович та курсант навчальної групи ТЕдбср-22-1 Васильєв Олег Володимирович;

ІІІ місце – студентка навчальної групи ООТдбср-22-1 Галушко Віолетта Андріївна.

Висловлюємо слова вдячності всім учасникам олімпіади із зарубіжної літератури та вітаємо переможців! Нехай читання стане вашою щоденною звичкою! Не дайте книзі щезнути з лиця Землі!