З 3 по 10 березня 2023 року у приміщенні бібліотеки Кременчуцького льотного коледжу проходила тематична виставка «Незламна».

Незламна - це жінка, яка виявила наполегливість і витривалість на шляху своєї професійної діяльності крізь роки та століття, продемонструвала стійкість у доланні труднощів, постійно працювала над собою, мала високі моральні принципи.

На виставці представлені випускниці Кременчуцького льотного коледжу: Галина Расторгуєва, Анна Антоненко, Валентина Іванова, Валентина Королькова, Надія Локтаєва, Інна Копець, Юлія Слободянюк, Аліна Бабінська та спеціальний випуск жінок-пілотес 1973 року й інші.

Яскраво відображена роль жіноцтва у боротьбі за незалежну Україну на початку ХХ століття, а саме отаманші Марусі Соколовської, хоробрих козачок Тіни Пекарчук, Світлани Харченко, Марії Волосевич, легендарних підпільниць доби УНР Віри Бабенко, Генрієти Ган, Ольги Батурової, Тамари Петрів, Марії Тарасенко, учасниць Першого зимового походу Армії УНР Олени Федак-Шепарович, Віри Пшеничко, Марії Урбан-Вовк, Мілени Рудницької та багатьох інших. Однією з найяскравіших зірок жіночої плеяди, що відстоювали свободу та самобутню ідентичність української нації є і Леся Українка.

Усі відвідувачі виставки також ознайомилися з Методичними рекомендаціями з інтеграції гендерних підходів у систему підготовки фахівців для сектору безпеки і оборони України.

Тематична виставка організована відповідальною з гендерних питань Мариною Петченко, представниками відділу організації наукової роботи та гендерних питань – Вадимом Орлом, Іриною Скачковою, Яною Третяк та завідуючою бібліотеки Ніною Поповою за інформаційної підтримки помічниці ректора ХНУВС з гендерних питань Оксаною Цукан.

Незламні жінки надають усім нам приклад у ставленні до життя, наполегливості, працелюбності та витривалості на шляху до успіху.