Заняття проводилось в рамках навчальної програми  підготовки  молодших бакалаврів зі спеціальності 073 Менеджмент («Організація обслуговування на транспорті») з дисципліни «Управління персоналом» (викладач, к.е.н., Пушкар  Олена). До заняття було запрошено спеціаліста групи сприяння працевлаштуванню випускників коледжу Ісакову Євгенію, яка ознайомила здобувачів з основними  положеннями професійної орієнтації молоді для  ефективного її використання в майбутній практичній діяльності. Євгенія ознайомила здобувачів з основними етапами адаптації та методами оцінки результатів процесу адаптації, відповіла на питання, пов’язані з майбутнім працевлаштуванням та надала рекомендації щодо складання резюме та поведінки на співбесіді при прийнятті на майбутню роботу.

Продовжила тему та доповнила її викладач Пушкар Олена, вона підкреслила, що головним завданням професійної орієнтації є пошук оптимального поєднання особистих побажань та суспільних потреб, ознайомила з етапами організації професійної орієнтації, професіологією та професіограмами, факторами, що потрібно враховувати в процесі адаптації. Заняття було доповнене відеороликом з практичними рекомендаціями щодо здійснення адаптації робітників до практичної діяльності.

На бінарному занятті були присутні: голова циклової комісії Рудь Юлія, викладачі циклової комісії та представники методичного відділу Кременчуцького льотного коледжу.

Мета заняття досягнута, здобувачі отримали вичерпну інформацію щодо важливої теми подальшої професійної діяльності.