Спікером заходу виступила:

Марина Петченко – кандидатка економічних наук, доцента, відповідальна з академічної доброчесності.

Під час наукового семінару розглянуті наступні питання: нормативно-правова база в коледжі, що регламентує наукову діяльність; джерела інформування здобувачів освіти про актуальні наукові заходи, інформаційно-просвітницькі стенди з інформацією про науково-дослідну роботу; перелік діючих наукових гуртків в коледжі та їх керівників; розкриті питання переваги наукової діяльності в коледжі та її роль в подальшій професійній діяльності; з чого розпочати наукову діяльність; види та результати науково-дослідних робіт, їх практична значимість; понятійний апарат і основні принципи та фундаментальні цінності академічної доброчесність; відповідальність за порушення академічної доброчесності; технічні засоби для перевірки унікальності робіт, тощо.

До наукового семінару долучилися здобувачів освіти (вищої освіти) коледжу, які є членами наукових гуртків та ті, що планують розпочати наукову діяльність.

По завершенню семінару були надані відповіді на поставлені питання учасників та відбувся діалог щодо отриманих знань. Набуті знання учасники наукового семінару будуть використовувати в науково-дослідній роботі при написанні наукових статей, тез доповідей та наукових робіт.