Викладачкою циклової комісії соціально-гуманітарних,філологічних дисциплін та фізичної підготовки Вірою Сіорою за участю фахівця відділення психологічного забезпечення відділу кадрового забезпечення КЛК ХНУВС Оксани Тріско 16 листопада 2022 року для курсантів навчальної групи ТМдбср-22-1 було проведено бінарне заняття з навчальної дисципліни «Зарубіжна література» за темою «Оскар Вайльд «Портрет Доріана Грея». Проблеми краси і моралі в романі».


Курсантам було запропоновано долучитися до обговорення історії життя і смерті молодого красеня Доріана Грея, прослідкувати за виникненням проблем, які порушені в творі, а саме: співвідношення краси зовнішньої і внутрішньої, моралі і мистецтва; взаємин життя і мистецтва. Оксана Миколаївна зробила акцент на вивченні психологічного портрета головного героя Доріана Грея, проаналізувавши вчинки та поведінку молодої людини. Фахівчиня детально зупинилася над розмежуванням понять психічних розладів – шизофренії та нарцисизму – рисі характеру, що полягає у виключній самозакоханості.


Заняття було цікаве, змістовне, насичене прикладами з життя, порадами для здобувачів освіти щодо власного світобачення та зіткненням з проблемами сучасності, подоланням власних страхів.