«Міст Єдності – Україна Єдина», що пройшов в онлайн-форматі, став об’єднуючою платформою для всіх структурних підрозділів Харківського національного університету внутрішніх справ – головної бази вишу, Сумської філії та Кременчуцького льотного коледжу. У заході взяли участь представники керівного та науково-педагогічного складу університету, декани факультетів, керівники структурних підрозділів,  здобувачі освіти, слухачі інституту післядипломної освіти, представники курсантсько-студентського самоврядування, члени Харківського обласного осередку Національної спілки журналістів України. Онлайн-захід проходив на кількох локаціях одночасно в університеті та дистанційно у форматі Ютуб-трансляції і зібрав понад двотисячну аудиторію.

До учасників форуму звернувся член-кореспондент Національної академії правових наук України, доктор юридичних наук, професор, заслужений юрист України, ректор університету генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко.  Він зазначив, що сьогодні, як ніколи, важливо єднатися, бути згуртованими й сумлінно нести службу: «Керівництвом держави багато робиться для зміцнення захисту України, щоб кожен громадянин відчував себе у безпеці, не піддавався на панічні настрої та провокації. Ми – сильні, спокійні, упевнені в собі. Ми – разом. Україна – єдина».

Ректор наголосив, що 16-те лютого 2022 року, згідно з Указом Президента України, оголошено Днем єднання. Тож на усіх будівлях і спорудах університету майорітиме Державний Прапор України, буде виконано Державний Гімн України, відбудуться іміджеві заходи, спрямовані на єднання та підтримку країни.

Академік Національної академії правових наук України, доктор юридичних наук, професор, заслужений юрист України, генерал-полковник міліції Олександр Бандурка відзначив об’єднуючі, виховні та організуючі функції заходів, що відбуваються у межах акції «України єдина».

Закликали до єдності представники структурних підрозділів вишу – завідувач кафедри кримінального права і кримінології факультету № 1, доктор юридичних наук, професор, заслужений працівник освіти України Олексій Литвинов, директор Сумської філії доктор юридичних наук, професор, заслужений юрист України Сергій Лукаш, професор кафедри гуманітарних дисциплін Сумської філії кандидат історичних наук, старший науковий співробітник Надія Демиденко, директор Кременчуцького льотного коледжу Руслан Яковлєв, доцент циклової комісії соціально-гуманітарних дисциплін та фізичної підготовки Кременчуцького льотного коледжу Олексій Матета.

Представники курсантсько-студентської молоді – голова курсантсько-студентського парламенту Олександр Бабич, заступник голови курсантсько-студентського парламенту Сумської філії Микола Сіроштан, голова курсантсько-студентської ради Кременчуцького льотного коледжу Дмитро Ходін, – зазначили, що в історії країни багато прикладів, коли саме молодь першою ставала на захист її єдності, цілісності й незалежності та запевнили, що й сучасні юнаки та дівчата готові відстоювати своє право жити у власній державі, захищати суверенітет і демократичні цінності.

Під час заходу звучали вірші відомих українських поетів у виконанні курсантів вишу.

Підбиваючи підсумки онлайн-мосту, ректор підкреслив, що обов’язок кожного громадянина «на своєму робочому місті якісно та професійно виконувати свої обов’язки, бути прикладом чесності, порядності та патріотизму. За останні вісім років наша країна стала більш згуртованою і в цьому є і наша заслуга. Сьогодні кожен із нас проходить справжній тест на звання громадянина України. Отже, давайте пройдемо його гідно та з Україною в серці!».    

ВЗГ ХНУВС