У Кременчуцькому льотному коледжі Харківського національного університету внутрішніх справ уповноваженою з гендерних питань кандидаткою економічних наук Мариною Петченко спільно з представниками відділу організації наукової роботи та гендерних питань кандидатом технічних наук Вадимом Орлом, кандидаткою економічних наук Ольгою Глазуновою проведено в онлайн-форматі воркшоп на тему «Проблеми та шляхи досягнення гендерної рівності в освіті та  науці». Захід об’єднав представниць та представників органів самоврядування, закладів вищої освіти, громадських організацій Польщі та України  (Харківської, Полтавської, Кіровоградської, Київської, Донецької, Сумської, Черкаської, Тернопольської та інших областей).

Експертками воркошу виступили: Оксана Цукан – помічниця ректора Харківського національного університету внутрішніх справ з гендерних питань, кандидатка юридичних наук, доцентка, антидискримінаційна експертка Інституту модернізації змісту освіти, членкиня Громадської експертної ради з гендерних питань при МФО «Рівні можливості» у Верховній Раді України, Лариса Гориславець – депутатка Кременчуцької міської ради, Світлана Кашуба – директорка інституту Вищої школи господарки (WyższaSzkołaGospodarki, м. Бидгощ, Польща), Оксана Гуйда – голова громадської організації «Кременчуцький антикорупційний центр», Любов Кан – голова громадської організації «Олександрійський гендерний інформаційний центр».

Під час воркшопу було презентовано відеоролик «Вони підкорили небо» про руйнівниць стереотипів в авіації та інтерактивну фотовиставку, що об’єднала жінок-лідерок різних професій, організацій, різних міст і територіальних громад. Вдячні експерткам за відкритість і готовність ділитися досвідом, всім учасникам/учасницям за готовність сприймати інформацію та активну участь.

КЛК ХНУВС