Відбулося відкриття представництва Центру Українсько-Польського розвитку у Кременчуцькому льотному коледжі ХНУВС. У заході взяли участь директор Кременчуцького льотного коледжу ХНУВС Руслан Яковлєв, директор Центру Українсько-Польського розвитку ХНУВС, професор кафедри кримінального права та кримінології факультету № 6 Микола Пахнін, представниця Університету економіки в Бидгощі, директорка Інституту Європейського Світлана Кашуба, помічниця ректора з гендерних питань ХНУВС Оксана Цукан, начальниця відділу міжнародного співробітництва ХНУВС Олена Устименко, начальниця відділу міжнародних зв’язків та міжвузівської роботи КЛК ХНУВС Ірина Гладирь, відповідальна з гендерних питань КЛК ХНУВС Марина Петченко, науковий співробітник КЛК ХНУВС Вадим Орел, здобувачі освіти, викладачі, представники ХНУВС та КЛК ХНУВС.

На початку заходу директор КЛК ХНУВС Руслан Яковлєв зазначив, що відкриття представництва Центру Українсько-Польського розвитку у Кременчуцькому льотному коледжі ХНУВС дозволяє розкрити нові горизонти подальшої співпраці коледжу з європейськими колегами. Руслан Петрович також наголосив на тому, що відкриття представництва Центру є знаковою та важливою подією у напрямку розвитку міжнародної діяльності КЛК ХНУВС у 2021 році.

Директор Центру Українсько-Польського розвитку ХНУВС Микола Пахнін привітав Кременчуцький льотний коледж з відкриттям представництва Центру від імені ректора Харківського національного університету внутрішніх справ генерала поліції третього рангу Валерія Сокуренка. Крім того, Микола Леонідович передав вітання від Генерального консульства Республіки Польща у Харкові, яке є співзасновником Центру Українсько-Польського розвитку ХНУВС, та слова підтримки в подальшій діяльності Кременчуцького представництва ЦУПР.

Представниця Університету економіки в Бидгощі, директорка Інституту Європейського Світлана Кашуба ознайомила присутніх з особливостями навчання у Республіці Польща, наголосила на важливості академічних обмінів та висловила сподівання подальший розвиток співробітництва.

Начальниця відділу міжнародного співробітництва ХНУВС Олена Устименко зазначила, що створення Центру Українсько-Польського розвитку у Кременчуцькому льотному коледжі є новим кроком у євроінтеграційній діяльності коледжу, який спрямований на розширення співпраці із закордонними закладами освіти.

Начальниця відділу міжнародних зв’язків та міжвузівської роботи КЛК ХНУВС Ірина Гладирь виступила модераторкою заходу та окреслила основні завдання Центру у льотному коледжі, а саме: вивчення польської мови, організація та проведення спільних заходів із закладами освіти Республіки Польща, розвиток академічної мобільності тощо.

В межах відкриття представництва Центру Українсько-Польського розвитку сертифікований викладач із польської мови Марія Калайда провела майстер-клас «Польська – це легко!» для здобувачів освіти та учасників заходу, розповіла про культуру й традиції польського народу.

Наприкінці заходу було проведено анкетування здобувачів освіти щодо рівня обізнаності у питаннях євроінтеграції України та співробітництва з Республікою Польща.