Представниками Кременчуцького льотного коледжу Харківського національного університету внутрішніх справ проведено ряд заходів присвячених Міжнародному дню академічної доброчесності.

Завідувачка бібліотеки Ірина Сарєлова та відповідальна з академічної доброчесності коледжу Марина Петченко провели заняття з формування навичок інформаційно-бібліографічної культури та дотримання принципів академічної доброчесності для здобувачів освіти спеціальності «Авіаційний транспорт» (Технічного обслуговування та ремонту  повітряних суден і авіадвигунів) другого року навчання та спеціальності «Менеджмент» (Логістика) першого року навчання.

Також відповідальна з академічної доброчесності кандидатка економічних наук Марина Петченко, наукові співробітники відділу організації наукової роботи та гендерних питань кандидат технічних наук Вадим Орел, кандидатка економічних наук Ольга Глазунова взяли участь в лекції-дискусії «Що робити з замовними роботами?», організованою Європейською мережею академічної доброчесності – ENAI у рамках проєкту «Ініціатива академічної доброчесності та якості освіти».

Спікеркою заходу виступила докторантка кафедри права та соціальних наук факультету бізнесу та економіки Університету імені Менделя (м. Брно, Чехія), членкиня Європейської мережі академічної доброчесності Вероніка Краснічан.

Під час заходу розглянуті причини, з яких здобувачі освіти звертаються до замовлення робіт, наслідки недоброчесних практик та, як виявляти і запобігати замовним роботам. Також спікерка презентувала результати проведеного міжнародного опитування студентів стосовно досвіду замовлення робіт та кампанію боротьби з замовними роботами.

КЛК ХНУВС