Леонов Олексій Архипович

Льотчик-космонавт СРСР, двічі Герой Радянського Союзу.

      У 1953-1955 роках навчався в Кременчуцькій військовій авіаційній школі початкового навчання льотчиків (зараз Кременчуцький льотний коледж).

      Народився 30 травня 1934 року в селі Листв'янка Тисульського району Кемеровської області.

      18—19 березня 1965 року разом з Павлом Беляєвим здійснив політ у космос другим пілотом на космічному кораблі «Восход-2». Під час цього польоту Леонов здійснив перший в історії космонавтики вихід у відкритий космос тривалістю 12 хвилин і 9 секунд.

Аксьо́нов Володи́мир Ві́кторович

льотчик-космонавт СРСР, бортінженер космічного корабля «Союз-22» і «Союз Т-2»; двічі Герой Радянського Союзу.

        Народився 1 лютого 1935 року у селі Гиблиці Касимовського району, Рязанської області.

       Навчався у військово-авіаційній школі первинного навчання і Чугуївському військовому авіаційному училищі льотчиків (зараз Кременчуцький льотний коледж).

      Двічі здійснював космічні польоти на космічних кораблях «Союз-22» та «Союз Т-2».

 Климу́к Петро́ Іллі́ч

народився 10 липня 1942, село Томашівка, Рейхскомісаріат Україна, нині Берестейський район, Берестейська область, Білорусь) - український радянський льотчик-космонавт, двічі Герой Радянського Союзу (1973, 1975), льотчик-космонавт СРСР (№ 26), генерал-полковник авіації.

1959 року  вступив до школи початкового навчання льотчиків у Кременчуці (зараз Кременчуцький льотний коледж). Однак 1960 року школу розформували, вона була переформатована у школу для підготовки цивільних льотчиків, і П. Клімука було переведено у Чернігівське вище військове авіаційне училище льотчиків.  1964 року закінчив його з відзнакою.

Здійснив три космічних польоти як командир екіпажу.

Левченко Анатолій  Семенович

народився 21 травня 1941 р. в  українському селі  Основинці  Краснокутського району Харківської області.

          У  1959 році Левченко  став курсантом  Кременчуцького вищого військового авіаційного училища льотчиків. Однак того ж року училище розформували, а майбутнього космонавта перевели до Вищого військового авіаційного училища льотчиків в Чернігові, яке він закінчив в 1964 році. У ньому Левченко навчався разом із Петром Климуком, ще одним майбутнім космонавтом, двічі Героєм Радянського Союзу.

        Свій перший і останній у своєму житті космічний політ Анатолій Левченко здійснив з 21 по 29 грудня 1987 року як космонавт-дослідник на кораблі «Союз ТМ-4».