Голова та викладачі циклової комісії філологічних дисциплін Кременчуцького льотного коледжу ХНУВС Оксана Савченко, Наталія Коверсун, Людмила Іванченко та учасники наукових гуртків Антон Новіков, Едуард Олексієнко, Денис Борисенков взяли участь у ІІІ Всеукраїнській науково-практичній майстерні з гуманної педагогіки «Гуманізація – найкоротший шлях до особистості», що відбулася на базі Кременчуцького педагогічного коледжу імені А.С. Макаренка. У роботі майстерні взяли участь педагоги з дев’яти областей України.

Лейтмотивом заходу стали слова видатного педагога Шалви Амонашвілі «Учень – це той, хто шукає світла, вчитель – той, хто його несе».

Під час практичного інтенсиву педагоги обмінялися досвідом роботи з формування емоційного інтелекту, мовленнєвої та читацької компетентностей учнів Нової Української Школи, училися шукати натхнення для професійної діяльності та знайомилися із шляхами самореалізації. Значна увага приділялася формуванню україномовній та іноземній компетентностям учнів старшої школи та здобувачів вищої освіти закладів фахової передвищої освіти.

За результатами роботи майстерні учасники отримали сертифікати та неоціненний досвід щодо подальшого розвитку гуманістичного підходу в освітньому процесі.

КЛК ХНУВС