Фахівцями відділення психологічного забезпечення відділу кадрового забезпечення Кременчуцького льотного коледжу Харківського національного університету внутрішніх справ було проведено групові психопрофілактичні заняття з курсантами і студентами першого курсу щодо психологічних аспектів адаптації до нових умов навчання та взаємодії з психологами коледжу.

У тісній співпраці з класними керівниками в кожній навчальній групі  першокурсників було проведено заняття з елементами тренінгу на тему «Самостворення Я-образу першокурсника», основна мета якого – формування цілісного уявлення про себе в новій соціальній ролі курсанта чи студента та усвідомлення  впливу оцінювання на самосприйняття особистості.

Учасникам занять було до вподоби створення моделі адаптації до нових умов навчання за допомогою метафоричних карт, постановки міні-сценки «Перший день в коледжі», визначення кола побажань.

За результатами групової роботи відбувся процес кращого усвідомлення курсантами і студентами своїх нових статусів, формування згуртованості в новому навчальному колективі, адаптаційної спроможності першокурсників. Кожний учасник заняття отримав базові знання щодо основних положень взаємодії з психологами та позитивний настрій.

КЛК ХНУВС