У Кременчуцькому льотному коледжі Харківського національного університету внутрішніх справ відбулися урочисті заходи з нагоди Дня знань та початку нового навчального року. На меморіалі «Слави вертолітникам» у Придніпровському парку курсантів, студентів і викладачів коледжу, батьків першокурсників привітали перший проректор Харківського національного університету внутрішніх справ полковник поліції Дмитро Швець, керівний склад коледжу, почесні гості, серед яких міський голова Кременчука Віталій Малецький та колишній випускник льотного коледжу, а зараз народний депутат України Максим Березін та ін.

Присутні вшанували хвилиною мовчання заслужених льотчиків і випускників коледжу, які віддали свої життя, виконуючи професійний і громадський обов’язок, захищаючи єдність і незалежність України, та поклали квіти до дошки пам’яті загиблого льотчика-штурмана, випускника Кременчуцького льотного коледжу Дмитра Мовчана.

Від імені ректора Харківського національного університету внутрішніх справ генерала поліції третього рангу Валерія Сокуренка курсантів і студентів коледжу привітав із Днем знань перший проректор полковник поліції Дмитро Швець. «Не втрачайте можливостей, сміливо йдіть уперед, опановуйте складні науки, добрими справами та відданою службою зміцнюйте авторитет і славу Кременчуцького льотного коледжу Харківського національного університету внутрішніх справ! Шановні першокурсники, переконаний, для кожного з вас коледж  стане гідним стартом для професійного зростання.

Сьогодні перед коледжем стоять нові важливі завдання та виклики – забезпечення висококласними пілотами, фахівцями авіації інженерно-технічного складу вертолітної служби, яку створює Міністерство внутрішніх справ України. Вони будуть рятувати людські життя та допомагати боротися зі злочинністю у підрозділах Національної поліції та Національної гвардії, Державної служби з надзвичайних ситуацій та Державної прикордонної служби. Ми вдячні керівництву МВС України за допомогу у розбудові нашого закладу освіти, за підтримку та розуміння».

Дмитро Швець також вручив подяки і грамоти викладачам і працівникам закладу освіти від Міністерства внутрішніх справ України та Вченої ради Харківського національного університету внутрішніх справ.

Відбулося вручення першокурсникам символічного атрибуту навчання  – «Студентського квитка». Право його отримати було надано єдиній першокурсниці-пілотесі Катерині Фарафоновій. Від імені усіх першокурсників вона пообіцяла добре вчитися й гордо нести звання курсанта та студента Кременчуцького льотного коледжу.

Завершились урочистості виступом вокального колективу коледжу «Крила». У небо злетіли повітряні кульки з побажанням усім першокурсникам високого польоту, творчих здобутків і чистого неба.