Відповідальна з гендерних питань у Кременчуцькому льотному коледжі Харківського національного університету внутрішніх справ кандидатка економічних наук Марина Петченко пройшла онлайн-курс на тему  «Конфліктна і гендерна чутливість у роботі з представниками/цями вразливих категорій», що реалізований у рамках проєкту «Радник» канадської неурядової організації «Стабілізейшн Суппорт Сервісез» за фінансової підтримки Посольства Великобританії в Україні.

Курс складався з тематичних блоків:  «вразливі категорії населення» – соціально-психологічні характеристики (понятійний апарат «криза», «складні життєві обставини», «вразливі категорії населення»; чинники, що впливають на вразливість; основні групи вразливих категорій населення); конфліктна чутливість (складові конфліктної чутливості; базові цінності та її принципи; інструменти запровадження конфліктно чутливого підходу (swot-аналіз)); гендерна чутливість (понятійний апарат «стать», «гендер»; механізм формування стереотипів та дискримінації; гендерний підхід та гендерний аналіз, як інструмент реалізації принципів гендерної чутливості на різних рівнях).

Блоки онлайн-курсу містили як теоретичну, так і практичну частини. Після завершення онлайн-курсу та успішного виконання завдань, учасниця отримала сертифікат. Набуті знання та навички будуть використанні у професійній діяльності та при розробці заходів з популяризації гендерної рівності в коледжі.

КЛК ХНУВС