Відповідальна з гендерних питань у Кременчуцькому льотному коледжі Харківського національного університету внутрішніх справ кандидатка економічних наук Марина Петченко взяла участь в онлайн-тренінгу з практичного та гендерного аспекту конституційної скарги: «Гендер, гідність, рівність. Конституційна скарга як інструмент захисту від дискримінації». Захід був реалізований у рамках проєкту Координатора проєктів ОБСЄ в Україні «Підтримка захисту прав людини через покращення доступу до конституційної юстиції».

Тренінг включав наступні тематичні блоки: теорія і конституційна практика (рівність: принцип і право; рівність і недискримінація: егалітарні концепції сучасного конституціоналізму; гідність і недискримінація; практичний вимір права на рівність); рівність: гендерний вимір (гендер і влада: поняття гендерного конституціоналізму; багатомірність гендерної рівності; гендерний аспект права на рівність; гендер і суспільство: як я можу вплинути); практика конституційного провадження (прийнятність конституційної скарги: що варто знати; аргументація конституційної скарги; провадження в КСУ і суспільний інтерес).

За результатами успішно пройденого тренінгу Марина Петченко отримала сертифікат учасниці.

Набуті знання будуть використані для популяризації культури гендерної рівності в коледжі та попередженні  виникнення дискримінації на усіх її рівнях.

КЛК ХНУВС