Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 24.07.2019 №568-р «Про затвердження плану заходів з проведення у 2019 році Всеукраїнського тижня права» та розпорядження голови обласної державної адміністрації від 19.09.2019 №692 «Про затвердження обласного плану заходів з проведення у 2019 році Всеукраїнського тижня права» з 9 по 13 грудня 2019 р. в Кременчуцькому льотному коледжі ХНУВС були проведені заходи відповідно затвердженому плану. Метою проведених заходів стало підвищення загального рівня правових знань та вдосконалення системи правової освіти в навчальному закладі, набуття курсантами та студентами нових необхідних у повсякденному житті та професійній діяльності правових знань, а також формування суспільно-правової і громадянської свідомості. Розпочався тиждень права 9 грудня виставкою-конкурсом стіннівок на тему: «Я маю право». В конкурсі приймали участь студенти і курсанти І –ІІ курсів.

Переможцями стали: 

І місце – Петрова Ванесса-Даніель Олегівна (група ООТдбср-18-1), Романовська Єлизавета Вікторівна (група ООТдбср-18-1), 
ІІ місце – Сластьон Алла Дмитрівна (ООТдбср-18-1).

10 грудня була проведена лекція на тему: «Права людини». В ході цієї лекції з елементами презентації студенти почули розповідь про історію проголошення Загальної декларації прав людини, про відображення основних прав людини в законодавстві України. Лекцію підготували і провели викладач циклу соціально-гуманітарних дисциплін Хомяк О.В. і студентка групи ООТдбср-16-1 Козловська Анастасія.

11 грудня відбулася олімпіада з основ правознавства. Студенти виявили знання з теоретичних питань та вміння щодо вирішення різних правових ситуаційних завдань.

Переможцями в олімпіаді стали:

І місце – Петрова Ванесса-Даніель Олегівна (група ООТдбср-18-1);
ІІ місце – Романовська Єлизавета Вікторівна (група ООТдбср-18-1);
ІІІ місце – Пісня Дар`я Андріївна (група ООТдбср-18-1).

13 грудня були підведені підсумки тижня, визначені переможці олімпіади з основ правознавства та конкурсу стіннівок і відбулося нагородження переможців.

На протязі тижня в читальному залі бібліотеки коледжу була обладнана і діяла виставка правової літератури.

Тиждень правових знань пройшов цікаво та змістовно.

В організації та проведенні вищезазначених заходів взяли  участь заступник директора коледжу з навчальної роботи Шмельов Ю.М., керівник наукового відділу  Петченко М.В., голова циклової комісії соціально-гуманітарних дисциплін Кірюхіна М.В. та викладач правознавства Хомяк О.В.