У Кременчуцькому льотному коледжі відбулися заходи, присвячені 150-річчю від дня народження славного сина Покуття Василя Стефаника. Студентам було представлено презентацію «Василь Стефаник: новеліст, митець, громадянин, патріот», для викладачів циклової комісії філологічних дисциплін був організований круглий стіл на тему «Митець великого таланту». Організаторкою заходів стала голова циклової комісії філологічних дисциплін Оксана Савченко.

Під час презентації студенти ознайомилися з життєвим і творчим шляхом В. С. Стефаника, переглянули документальний фільм «Володар селянських дум», провели дискусійне обговорення новел «Сини», «Камінний хрест», що висвітлюють тему військового обов’язку та захисту рідної землі, питання еміграції українців за кордон, відчуття втрати рідної домівки та ін. Було розгорнуто виставку художніх творів письменника, літературно-критичних матеріалів про життя та творчість митця, дослідницькі статті про Василя Стефаника та листи в Україну в книжці Юрія Стефаника –  молодшого сина поета.

Круглий стіл пройшов за участі директорки літературно-меморіального музею Василя Стефаника в с. Русів Снятинського району Івано-Франківської області Ольги Ленько. Вона провела віртуальну екскурсію експозиціями музею. Викладачі циклової комісії поставили багато запитань екскурсоводу та отримали вичерпні відповіді.

ВЗГ ХНУВС