25.11.2019 року в Кременчуцькому льотному коледжі Харківського національного університету внутрішніх справ на цикловій комісії загальноекономічних дисциплін зі студентами навчальної групи ООТдбср-18-1 було проведено ділову гру «Фондова біржа» з дисципліни «Основи економічної теорії». Ділову гру організувала та провела викладач Старчик Наталія Валентинівна. В діловій грі взяли участь всі студенти навчальної групи ООТдбср-18-1:

Алєксєєнко Ю.Р., Гнатюк Р.М., Диба С.О., Кузьменко М.О., Кукоба А.І., Мальцева А.В., Махиня А.А., Мироненко Я.С., Олійник Н.К., Петрова В-Д.О., Піскун Д.О., Пісня Д.А., Прохорчук Р.І., Роєнко Є.А., Романовська Є.В., Савченко А.Р., Сітуліна Д.В., Сластьон А.Д., Сластьон І.Д., Шевченко С.С., Архіпова А.В., Білоковаленко В.В., Горева А.В., Дзюба Т.О., Меркулова У.О.

Мета проведення: сформувати у студентів уявлення про дію механізму функціонування фондової біржі, котирування акцій. Завдання ділової гри: змоделювати вплив низки факторів, що змінюють курсову вартість акцій, таких як прибуток і дивіденди компаній в результаті злиття фірм, випуску нового зразку продукції, зміни банківського проценту, ціни на сировину та інші. Були розглянуті мотиви та дії шістьох інвесторів при купівлі або продажу акцій корпорації А і корпорації Б та дії курсового маклера.  Правила купівлі – продажу цінних паперів, наведені в грі, близькі до умов функціонування фондових бірж ФРН, а в інших країнах існує низка особливостей в роботі цих установ. Після проведення гри на занятті було проведено письмове опитування для закріплення отриманих знань. 

Дякуємо всім учасникам ділової гри! Бажаємо успіхів, творчої наснаги та нових перемог!