Напередодні Міжнародного дня рідної мови, який відзначається 21 лютого, у Кременчуцькому льотному коледжі Харківського національного університету внутрішніх справ відбувся І етап Всеукраїнської олімпіади з української мови серед курсантів і студентів ІІ курсу відділення планування навчального процесу загальноосвітньої підготовки.

Учасників олімпіади привітала керівник наукового відділу кандидат економічних наук Марина Петченко. Вона зазначила, що рідна мова – найцінніший скарб народу, який потрібно оберігати, щоб не забувати минуле та мати щасливе майбутнє. Марина Валентинівна також привітала з Міжнародним днем жінок і дівчат у науці та побажала учасникам перемоги.

Голова циклової комісії філологічних дисциплін Оксана Савченко наголосила на важливості знання рідної мови та нагадала учасникам олімпіади слова письменниці-шестидесятниці Ліни Костенко: «Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову».

Роботи учасників олімпіади перевіряло професійне журі, у складі якого були викладачі української мови та літератури Оксана Савченко, Валентина Гардаш і Світлана Чередник. Вони відзначили високий рівень мовних знань і мовленнєвої культури курсантів і студентів й визначили найкращих.

За результатами І етапу Всеукраїнської олімпіади переможцями серед курсантів і студентів Кременчуцького льотного коледжу стали: Богдана Кушка – І місце, Софія Білан – ІІ місце та Діана Зімачова – ІІІ місце.