Щороку, за рішенням ООН, відзначається Міжнародний день жінок і дівчат у науці (International Day of Women and Girls in Science). У Кременчуцькому льотному коледжі Харківського національного університету внутрішніх справ за ініціативи начальниці наукового відділу, відповідальної з гендерних питань у коледжі Марини Петченко та інспектора наукового відділу Наталії Довбиш було організовано та проведено диспут «Жінки в науці: гендерна рівність».

Мета заходу – формування гендерної культури серед молоді, мінімізація впливу стереотипів суспільства та популяризація наукової складової. Здобувачі освіти активно дискутували, ділилися власним баченням щодо ролі жінки в науці, існуючих стереотипів у суспільстві, перспектив подальшого розвитку науки в коледжі, проблем гендерної дискримінації у вітчизняній та світовій науці в історичному аспекті та ін.

Гендерна рівність – одна з пріоритетних тем наукових досліджень у коледжі, до якої активно залучаються здобувачі освіти. Заплановано проведення й інших заходів та проектів в яких за участі курсантів і студентів коледжу.