У рамках Тижня української мови та літератури й з  нагоди святкування Дня української писемності та мови, 14 листопада 2019 року  у Кременчуцькому льотному коледжі Харківського національного університету внутрішніх справ було проведено  I етап XX Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика. Конкурс проводять щороку згідно з  Указом  Президента  України  від  09.11.2007. Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика  проводиться з метою утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу серед молоді, та бажання об’єднуватися навколо українського слова. Голова циклової комісії української та іноземної мов Савченко О.А. привітала всіх присутніх і наголосила на важливості знання української мови, виховання поваги до культури й традицій українського народу. До вітального слова приєдналася керівник наукового відділу, к.е.н. Петченко М.В., яка передавала слова вдячності заступника директора з навчальної роботи, к.т.н. Шмельова Ю.М. організаторам конкурсу, вчителям, учасникам конкурсу щодо щорічного його проведення, натхнення курсантів і студентів, а також акцентувала увагу про важливість проведення цього заходу в стінах коледжу та підвищення престижу української мови і рівня загальної мовної культури. Викладач української мови та зарубіжної літератури Чередник С.О. говорила про вагомий внесок канадського бізнесмена, видатного мецената українського походження Петра Яцика у розвиток української науки та пояснила учасникам умови конкурсу. У конкурсі взяли  участь 13 курсантів та студентів 1 курсу, які вирішували завдання двох рівнів.

Кваліфіковане журі у складі: Савченко Оксани Анатоліївни – голова журі, Гардаш Валентини Вікторівни, Коверсун Наталії Анатоліївни– члени журі, визначило переможців цього конкурсу, якими стали:      

І місце -  Кушка Богдана Миколаївна (навчальна група ООТ дбср- 19-1)

ІІ місце - Тарадін Дмитро Сергійович (навчальна група ТЕ дбср-19- 2)

ІІІ місце - Олійник Олег Миколайович (навчальна група ТЕ дбср-19- 2)

Студентка Кушка Богдана візьме участь у ІІ етапі ХХ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, який відбудеться в місті Полтава.

Вітаємо переможців, бажаємо невичерпної наснаги, творчих злетів та перемог!