Викладачі циклової комісії природничих дисциплін Світлана Грибанова та Оксана Гусарова відвідали вебінар «Цікава онлайн-освіта із Minecraft».  Під час вебінару спеціалісти Microsoft в освіті – Україна розповіли про використання можливостей адаптованої всесвітньо відомої гри Minecraft: Education Edition в освітньому процесі.

Особливість гри полягає в тому, що викладач може створювати віртуальний світ, використовуючи власні методи ведення заняття. У просторі гри здобувачі освіти можуть працювати над спільними проектами у віртуальному класі, будувати, планувати, вчитися та спілкуватися в чаті. Спільна робота в Minecraft: Education Edition розширює можливості розвитку навичок спілкування, а соціальна взаємодія робить гру чудовим освітнім середовищем. Перехід на змішані онлайн- та офлайн-програми, на дистанційне навчання вимагає нових інструментів для залучення в освітній процес: потрібні заняття й оточення, які мотивують вчитися. Між учнем та системою відбувається інтерактивний діалог, спрямований на повторення та закріплення матеріалу. Середовище освітньої версії Minecraft дозволяє зручно використовувати цю платформу для проведення наукових проєктів-досліджень.

Отримана на зустрічі інформація поповнила знання викладачів та мотивувала їх і в подальшому розвивати свій науковий потенціал, щоб впроваджувати новітні освітні технології у навчальний процес.

Кременчуцький льотний коледж ХНУВС