9 листопада 2019 року в Кременчуцькому льотному коледжі  Харківського національного  університету внутрішніх справ був проведений  І етап Х Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Григоровича Шевченка, який проводиться відповідно до Указу Президента України від 30 вересня 2010 року. Метою даного конкурсу є вшанування великого Кобзаря. Для когось він непримиренний борець за волю, для інших – тонкий, натхненний лірик. Він є мірилом нашої совісті, нашої правди, його безсмертні твори є великою порадою для сучасної і майбутньої України.

Конкурс відкривала голова циклової комісії української та іноземної мов Савченко О. А., яка привітала всіх присутніх зі святом – Днем української писемности та мови. Вона побажала учасникам конкурсу високих досягнень і результатів, впевненості у своїх силах. Продовжили вступну частину заходу ведучі студенти  навчальної групи

ООТдбср-19-1 Бицюк Вероніка і Зімачова Діана, які  представили літературно-мистецьку композицію про життєвий і творчий шлях Кобзаря.

Коверсун Наталія Анатоліївна, викладач української мови та літератури, пояснила правила виконання конкурсної роботи та наголосила на важливості проведення цього заходу з метою піднесення престижу української мови і літератури у молодого покоління, підвищення рівня загальної мовної культури, виховання в його учасників почуття гордості за свій народ, любові до рідного краю.

Кваліфіковане й неупереджене журі у складі: Савченко Оксани Анатоліївни – голова журі, Гардаш Валентини Вікторівни,Чередник Світлани Олексіївни – члени журі, визначило переможців І етапу цього конкурсу, якими стали:

І місце – Москалик Ірина Віталіївна (група БО дбcр-19-1).

ІІ місце –  Бицюк Вероніка Владиславівна(група ООТ дбcр -19-1).

ІІІ місце – Жадан Сергій Олександрович(група ТЕ дбср-19-1).   

Висловлюємо слова вдячності всім учасникам і вітаємо переможців І етапу Х Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Григоровича Шевченка!

Студентка Москалик Ірина візьме участь у ІІ (обласному) етапі Х Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Григоровича Шевченка.

А попереду на обдаровану молодь Кременчуцького льотного коледжу  Харківського національного  університету внутрішніх справ, залюблену в українську мову й літературу, очікують наступні мовно-літературні марафони!