8 листопада 2019 року у стінах Кременчуцького льотного коледжу Харківського національного університету внутрішніх справ урочисто розпочався Тиждень української мови та літератури. Девізом цього заходу стали такі слова: “Захисти свою мову! Почни із себе! Спілкуйся, пиши, думай українською! ”Стартував Тиждень із 19-ої Всеукраїнської акції “Радіодиктант національної єдності”. Цей захід проводиться напередодні Дня української писемності та мови. Активну участь у цьому заході взяли студенти та курсанти І-ІІ курсів, а саме: студенти навчальної групи ООТдбср 18-1 та ТМдбср 19-1 і викладачі філологічних дисциплін циклової комісії української та іноземної мов. Мета цього заходу — об'єднати навколо українського слова українців в Україні й у всьому світі, наголосити, що мова - це генетичний код нації, виховувати мовленнєву культуру громадян нашої держави та гордість за найцінніший скарб українського народу.

Зі словами привітань до курсантів, студентів і викладачів звернулася голова циклової комісії української та іноземної мов Савченко Оксана Анатоліївна. Вона побажала учасникам Тижня української мови та літератури цікавих вражень від проведених заходів, високих досягнень і результатів, творчих знахідок і впевненості у своїх силах.

Протягом написання “Радіодиктанту національної єдності” студенти та курсанти продемонстрували високий рівень мовленнєвої культури, грамотності, охайності у виконанні своїх робіт. Вони були уважні, зосередженні, налаштовані на серйозну та відповідальну роботу. Під час перевірки робіт кожен з них зміг виправити помилки у своєму диктанті, зробити висновки щодо своєї орфографічної та пунктуаційної грамотності.

Отже, Тиждень української мови та літератури розпочато! Попереду нас чекають цікаві заходи, підготовлені викладачами циклової комісії української та іноземної мов, а саме: ХХ Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика, Х Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, виставка стіннівок, присвячених Дню української мови та писемності, обговорення на тему “Введення в дію нового українського правопису”, участь студентів у Всеукраїнському науковому семінарі “Людина в інформаційному просторі” та перегляд художнього фільму “Захар Беркут”.

Запрошуємо усіх до активної участі у Тижні української мови та літератури! Долучаймося до українського слова!