27 листопада 2023 року відділом організації наукової роботи та гендерних питань КЛК ХНУВС організовано та проведено науковий семінар за темою «Гендерна асиметрія: шляхи подолання та попередження» для здобувачів освіти.

З вітальним словом до здобувачів вищої освіти звернулись Сергій Владов, кандидат технічних наук, начальник відділу організації наукової роботи та гендерних питань КЛК ХНУВС. Він привітав учасників наукового семінару з відкриттям та наголосив на тому, що питання гендерної асиметрії є актуальним в сучасному світі.

Спікеркою наукового семінару виступила Юлія Рудь, кандидатка економічних наук, старша наукова співробітниця відділу організації наукової роботи та гендерних питань КЛК ХНУВС. Юлія Рудь доповіла здобувачам освіти, що гендерна асиметрія виявляється у нерівності соціальних і культурних ролей залежно від статі у різних сферах життя, зауваживши, що гендерна асиметрія – це джерело нестабільності в державах і в світі, що доведено спеціалістами, у тому числі й експертами ООН.

У науковому семінарі взяли участь здобувачі освіти навчальної групи ООТдбср-22-1 спеціальності 073 «Менеджмент», освітньо-професійна програма «Організація обслуговування населення» та Марина Кірюхіна, к.п.н., викладачка циклової комісії економіки, соціально-гуманітарних та фундаментальних дисциплін Здобувачі освіти виступили з доповідями за тематикою наукового семінару, а саме: «Гендерна асиметрія в сучасній українській державі», «Шляхи подолання гендерної асиметрії», «Політико-правовий ракурс гендерної асиметрії в Україні», «Гендерна асиметрія в сучасному міжнародному менеджменті», «Подолання гендерної асиметрії розподілу влади у суспільстві», «Прихована дискримінація в Україні» тощо.

Тема семінару викликала велику зацікавленість з боку здобувачів освіти, запропоновані доповіді – інтерес та активну дискусію серед учасників заходу.